RESEPI TERUNG BERLADO MAGGI® CukupRasa™


RESEPI TERUNG BERLADO yang lazat tak terkata hingga suami minta tambah lagi! #maggicukuprasa


BAHAN-BAHAN:
10 terung | dipotong memanjang
100 gm cili merah | ditumbuk
50 gm bawang merah
30 gm bawang putih
1 batang serai
2 helai daun limau purut
2 biji limau nipis | diambil jusnya
1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™

CARA MEMASAK:

1. Gorengkan terung hingga masak. Ketepikan.
2. Panaskan minyak tumis bawang merah dan bawang putih hingga naik bau.
3. Masukkan cili merah dan titikkan serai.
4. Masukkan daun limau purut dan perahkan air limau nipis
5. Perasakan 1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
6. Sediakan terung di dalam pinggan dan tuangkan sambalnya.

Share:

0 comments