RESEPI UDANG KARIPULAY MAGGI® CukupRasa™


Resepi Udang Karipulay yang lazat tak terkata hingga suami minta tambah lagi! #maggicukuprasa

Bahannya


500 gram ekor udang segar saiz besar
4 ulas bawang putih (dicincang)
2 biji bawang besar (dipotong dadu)
1/2 inci halia (dihiris nipis)
4 biji cili padi (dipotong kecil)
2 biji cili besar merah (dipotong)
2 sudu besar udang kering(dicincang kecil)
1 sudu rempah kari daging(dibancuh dengan sedikit air)
2 sudu besar sos tiram
5 helai daun kari
Sedikit minyak untuk menumis
1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™

Caranya

1.Panaskan minyak dan tumis bawang putih bersama bawang besar dan halia , cili padi, cili besar
2.Apabila naik bau wangi , masukkan udang kering dan goreng seketika.
3.Kemudian , masukkan pes kari dan sos tiram , udang kering dan daun kari , perasakan dengan 1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
4.Goreng sehingga udang masak dan sedia untuk dihidangkan.

Share:

0 comments