Resepi Udang Goreng Nestum MAGGI® CukupRasa™


Resepi Udang Goreng Nestum yang lazat tak terkata hingga suami minta tambah lagi! #maggicukuprasa

Bahan-Bahan:
1/2 kg udang saiz sederhana
3 sudu besar mentega
1 tangkai daun kari
2 biji cili padi hijau dan 2 biji cili padi merah – dipotong nipis
2 biji telur putih gred A
2 kiub pati ayam KNORR – dihancurkan
100 gm nestum
sedikit serbuk lada sulah
minyak untuk menggoreng
1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa

Cara Memasak:
1. Udang yang telah dibersihkan dimasukkan sedikit serbuk lada sulah , telur putih dan 1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa..gaulkan sehingga sebati.
2. Panaskan minyak dan goreng sehingga udang menjadi keemasan.Angkat dan ketepikan.
3. Panaskan minyak yang berlainan dan masukkan mentega.
4. Kemudian,masukkan cili padi,daun kari,kiub pati ayam,nestum serta bahan perasa.
5. Gaulkan sehingga menjadi sebati.
6. Masukkan udang yang telah digoreng tadi dan gaulkan hingga sebati.
7. Siap untuk dihidang.

Share:

0 comments