Roti Bawang Putih Bakar


        Roti Bawang Putih (Garlic Bread) adalah antara resepi yang paling ringkas tetapi menyelerakan, terutama jika dicicah bersama sup cendawan. Ianya sesuai menjadi hidangan minum petang dan sarapan, bahkan sungguh menyihatkan. Selamat Mencuba!

Bahan-bahan :

(*)Roti Perancis
(*)3 sudu besar marjarin
(*)Sedikit serbuk lada sulah
(*)2 ulas bawang putih - cincang halus.
(*)Sedikit daun parsley


Cara-cara Membuat :

1.Gaul sebati marjarin, serbuk lada sulah dan bawang putih cincang.  

2.Dah siap masukkan parsely cincang tadi. Gaul rata.

3.Roti Perancis dipotong serong setebal 1 inci.

4.Sapukan roti dengan garlic spread tadi dipermukaan roti. Kemudian
susun di atas baking tray dengan permukaan yang disapu garlic spread di sebelah atas.

5.Bakar dalam oven selama 8-10 minit 160C atau sehingga nampak agak garing.

Share:

0 comments