Resepi Siput Sedut Masak Lemak Cili Api MAGGI® CukupRasa™


Resepi Siput Sedut Masak Lemak Cili Api yang lazat tak terkata hingga suami minta tambah lagi! #maggicukuprasa

Bahan-bahan:
  • 1 bungkus siput
  • 10 biji cili padi
  • 2 ulas bawang merah
  • 2 inci kunyit hidup
  • 1 kg santan
  • 2 keping asam keping
  • 2 helai daun kunyit
  • 1 sudu kecil serbuk kunyit
  • Air
  • 1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
Cara membuat:
  • Cuci siput terlebih dahulu dengan bersih.
  • Tumbuk cili api , kunyit hidup dan serai.
  • Masukkan semua bahan kedalam periuk dan masukkan santan.
  • Masak hingga mendidih dan 1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™.
  • Siap untuk dihidangkan.

Share:

0 comments