Resepi Siput Sedut Masak Lemak Cili Api MAGGI® CukupRasa™
Resepi Siput Sedut Masak Lemak Cili Api yang lazat tak terkata hingga suami minta tambah lagi! #maggicukuprasa
Bahan-bahan:
- 1 bungkus siput
- 10 biji cili padi
- 2 ulas bawang merah
- 2 inci kunyit hidup
- 1 kg santan
- 2 keping asam keping
- 2 helai daun kunyit
- 1 sudu kecil serbuk kunyit
- Air
- 1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
- Cuci siput terlebih dahulu dengan bersih.
- Tumbuk cili api , kunyit hidup dan serai.
- Masukkan semua bahan kedalam periuk dan masukkan santan.
- Masak hingga mendidih dan 1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™.
- Siap untuk dihidangkan.
Tags:
ResipiMK
0 comments